top of page
Foto carnet 2.jpg

Violeta Antó 

Narradora, actriu i titolada en pedagogia Waldorf

M’entusiasma participar de l’encontre que es produeix quan una persona narra i unes altres l’escolten. És allà on es troben les mirades, els silencis i els pensaments. Crec en la força de la paraula i l’expressivitat del cos per crear imatges transformadores. Per mi, el conte té la capacitat de dipositar al cor de cada persona una misteriosa llavor, que en créixer oferirà a cadascú l’aliment que necessita.

Fa més de 15 anys que explico contes. L’experiència adquirida al llarg de la meva trajectòria professional i els meus estudis a l’Institut del Teatre, de Narració oral i de Clown, m’han donat les eines necessàries per desenvolupar aquest ofici.

Sempre m’ha interessat molt saber el significat i la saviesa que s’amaguen dins dels contes. M’he valgut dels estudis de Pedagogia Waldorf i altres fonts especialitzades, per aprofundir en aquest art ancestral.

Quan escullo un conte és perquè el seu relat m’ha commogut, m’ha fet pensar, m’ha meravellat, m’ha fet riure… Perquè considero que obre portes i ens mostra algun aspecte de l’ànima humana. Perquè un secret és revelat i un tresor molt preuat que romania ocult des dels “temps en què l’espiga es convertia en or”, s’ha fet visible gràcies a aquell conte.

Formació

2011 - 2016

2016 - 2016

2006 - 2009

2014 - 2015

1998 - 2000

2000 - 2017

Estudis d’Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona. 

Estudis teatrals a University of Applied Sciencies a la Universitat de Titelles de Teatre Visual de Turuk (Finlandia)


Estudis de Pedagogia Waldorf en especialitat artística a l’Escola de Formació de
Mestres Mikael de Madrid. 


Estudis de cant de tradició de Grotowski amb Pere Sais. 


Curs d’Imaginació i Energia amb Peter Gadish.


Curs de Clown amb Eric de Bon’t, Virgiania Imaz, Pep Vila, Ale Risorio i Marcelo
Kats. 

Com actriu

De la meva trajectòria com a actriu destacaria cronològicament:

1995 - 2005

2000 - 2018

2010

2016

Espectacles de carrer AIGUA i NÒMADES amb la companyia XirriquiteulaTeatre. Amb els quals vaig treballar durant 10 anys, viatjant per tota la península
i per Europa a països com Anglaterra i Itàlia entre d’altres. 


Espectacles de narració oral CONTES DEL CISTELL i CONTES D’ARREU DEL MÓN. Els he narrat a biblioteques i escoles de tot Catalunya, també al Club Super3, al Saló de la Infància de manera consecutiva i a la Fira del Llibre de Barcelona entre d’altres. 


Presentadora de la JAM DE CONTES setmanal, de la Casa de los Cuentos de
Barcelona. 


Espectacle de Sala PAPIRUS, de clown poètic i gestual de la companyia Xirriquiteula Teatre, el qual ha guanyat diversos premis:

  • Premi a la Millor Escenografia, 2008 / FIRA DE TITELLES DE LLEIDA. Premi al Millor Espectacle, 2005 / FETEN.

  • Premi a la Millor Direcció, 2005 / FETEN. Premi Guineuetes, 2004 / Amics del Teatre Zorrilla de Badalona .

​Aquest espectacle l’he interpretat durant més de 10 anys en l’àmbit nacional i internacional a festivals i programacions destacades en països com França, Alemanya, Corea de sud, Cab verd i Israel, entre d’altres. Cultura Nova International Theater Festival d’Holanda, Intenational Sumer Festival Corea del sud. 2006- 2017

Solo de titelles SKYWALKER al “ Lomuttusaari Festival” de Teatre Visual de
Finlàndia. 

Xerrades pedagògiques

2010 - 2015

He fet xerrades pedagògiques sobre LA IMPORTÀNCIA DEL JOC dins del programa de la Generalitat de Catalunya “Créixer amb tu” per a la Fundació Pere Tarrés. 

Com a docent

1996 - 2011

He donat CLASSES anuals i de manera intensiva de Teatre, de Narració oral i de Clown, per a nens, per a adults i per a gent gran a diferents escoles, centre cívics i casals de Catalunya: Centre Cívic de la Llagosta, Casal per a la Gent Gran al Mercat de Sant Joan de Sabadell, Escola Ventós Mir de Badalona, Escola Industrial de Barcelona, entre d’altres. 

Si voleu saber més de mi, podeu descarregar el currículum.

bottom of page